Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Cafes Cornella – decoding COFFEE. Historia tej palarni liczy już 100 lat - Est 1920 Założona w Gironie przez braci Narcin i Pere Cornella palarnia od początku starała się kłaść nacisk na jakość oferowanego produktu. Od roku 1980 kiedy to firmę przejęło trzecie pokolenie rodziny Cornella skupiono się na rynku HoReCa i starannie opracowano mieszanki gastronomiczne, które do dzisiaj są w ofercie palarni. Rok 1984 to czas kiedy firma została przeniesiona z Girony do Fornells de la Selva gdzie jako jedni z pierwszych w Hiszpanii zautomatyzowali proces produkcji i pakowania swoich mieszanek. Stale rozwijająca się oferta firmy Cornella pozwoliła wyjść poza granice Hiszpanii i jest teraz znaną i rozpoznawalną marką w całej Europie.
Cafes Cornella jako jedyna jest serwowana w każdej restauracji w Hiszpanii która została wyróżniona gwiazdką wg przewodnika Michelin.