De Cecco Makaron Fusilli 1kg
Opis
De Cecco Makaron Fusilli ( świderki ) - włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni makaronu).
Fusilli (nici makaronu) należą do form krótkich i są specjalnością regionu Kampania, na południu Włoch. Mają kształt spirali o średnicy do 10 mm. Bardzo smaczne z ragu w stylu napolitańskim i sosami na bazie ricotty. Doskonały również z sosami z pomidorów, z papryką, bakłażanem, oliwkami i kaparami.
Skład: mąka z pszenicy durum, woda.
De Cecco to symbol dobrego smaku i wysokiej jakości.
Waga netto: 1kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.