Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Czekolada Vergnano 1882 Chocolate Cioccolata czekolada do picia to gorąca czekolada pochodzi z oryginalnej receptury, która sprawiła, że napój jest znany w całej Europie. Idealna na zimne wieczory. Idealna do gastronomi i do domu.
Przygotowana czekolada jest gęsta - nieporównywalnie smaczniejsza od powszechnie stosowanych, przepełnionych chemią proszków dostępnych na rynku. Czysta, sypka czekolada Vergnano zachwyca swoim bogatym smakiem! Wyselekcjonowane i starannie dobrane ziarna ciemnego kakao sprawiają, że kompozycja ma kremowy i wyrazisty smak, który delektuje podniebienie już po pierwszym łyku!
Sugerowany sposób przygotowania:
Wlej do garnka 1 litr mleka, a następnie wsyp 200 g czekolady. Podgrzewamy do 90C, a następnie gotujemy przez 20 minut.
Lago Ciambelle cioccolato to włoskie ciastka w kształcie pierścienia z nadzieniem czekoladowym. Ta włoska odmiana donutów jest stworzona z ciasta przypominającego swoją konsystencją ciasto babki piaskowej. W pierścieniu zostało zatopione aromatyczne, czekoladowe nadzienie. To doskonała przekąska do kawy, herbaty, czy kakao. Dobry wybór zarówno dla najmłodszych, jak i dla dorosłych miłośników słodkości.
Opakowanie zawiera 6 oddzielnie zapakowanych donutów.
Czekolada Ristora Bar Densa (czarna) to ekskluzywna gorąca czarna czekolada. Ristora Bar Densa jest wysokiej jakości gęstą czekoladą pitną. Doskonały smak czekolady o dużej intensywności sprawia, że jest ona powszechnie stosowana w prestiżowych kawiarniach oraz restauracjach. Głównymi składnikami są odtłuszczone kakao oraz cukier. Jest to świetny wybór dla smakoszy czekoladowych przysmaków! Czekolada Ristora Bar Densa nie zawiera mleka w proszku, dlatego nie powinno się rozpuszczać jej w wodzie! Aby rozkoszować się smakowitym napojem, czekoladę wsypujemy do naczynia i zalewamy ją zimnym mlekiem. Po wymieszaniu i rozpuszczeniu proszku w mleku podgrzewamy substancję przy użyciu dyszy do cappuccino bądź na małym ogniu na kuchence.