Alce Nero Ekologiczny Makaron Farfalle z pszenicy durum BIO -500G
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Alce Nero Makaron Farfalle z ekologicznej pszenicy durum jest produkowane wyłącznie z ekologicznej pszenicy durum uprawianej we Włoszech. Rygorystyczny proces produkcji ekologicznego farfalle Alce Nero oraz ciasto wykorzystujące wodę źródlaną z Alp Trydenckich umożliwiają uzyskanie makaronu o niepowtarzalnym smaku i doskonałej odporności na gotowanie. Idealnie komponuje się z prostymi lub bardziej oryginalnymi dodatkami.
Prodotto in Italia to włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni makaronu). Idealnie komponuje się z pesto oraz owocami morza.
Rolnicy z Alce Nero od lat uprawiają tę pszenicę durum na odpowiednich gruntach położonych głównie między prowincjami Foggia i Bari.
Alce Nero to symbol dobrego smaku i wysokiej jakości.
Waga netto: 0.5kg
Skład: mąka z pszenicy durum, woda.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.