Caputo Pizzeria Mąka Pizza Typ 00 1kg
Opis
Caputo Farina Pizzeria Mąka do Pizzy Typ 00 - to specjalna mąka wyprodukowana we Włoszech.
Ta doskonała włoska mąka pszenna (1 kg) jest dedykowana do klasycznej pizzy neapolitańskiej.
Mąka na pizzę Caputo Pizzeria typ 00 to mieszanka najlepszej pszenicy, sprowadzona prosto z Włoch. To mąka z mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciasta wymagającego długiej fermentacji. Wysokiej jakości gluten i skrobia sprzyjają tworzeniu ciasta o doskonałym nawodnieniu. Ciasto jest doskonale spulchnione i lekkie.
Mąka jest produktem naturalnym, bez sztucznych dodatków i enzymów.
Data ważności 14.02.2025
Wartość mąk Caputo jest doceniana i uznawana na całym świecie. Caputo to młyn z Neapolu, produkujący szeroką gamę mąki dla profesjonalistów od 1924 roku. Dzięki doświadczeniu trzech pokoleń Caputo gwarantuje wyjątkowo wysokie standardy jakości. W Caputo selekcjonuje się i miesza najlepsze gatunki pszenicy. Następnie po powolnym procesie mielenia, uzyskiwana jest mąka, która zachowuje skrobię i naturalną autentyczność smaku.
Waga netto: 1kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.