Panettone BALOCCO MAXICIOK Pistacchio & Nocciola - wloska babka z kremem pistacjowym i orzechowym 800g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Balocco Babka Pandoro z pistacjami i orzechami
Ten klasyczny wypiek powstaje z najlepszej jakości składników, dzięki czemu oprócz wyśmienitego smaku i zapachu, zyskuje również doskonałą puszystą konsystencję. Babka Pandoro marki Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą warstwą znakomitej czekolady i posypany doskonałymi pistacjami.
Pandoro to tradycyjny, włoski wypiek, który gości na stołach u Włochów szczególnie w okresie świąt Bożego Narodzenia. Mieszkańcy Italii kochają babkę Pandoro za niesamowity maślany smak oraz waniliowy aromat. Ten klasyczny wypiek powstaje z najlepszej jakości składników, dzięki czemu oprócz wyśmienitego smaku i zapachu, zyskuje również doskonałą puszystą konsystencję. Babka Pandoro marki Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą warstwą znakomitej czekolady i posypany doskonałymi pistacjami. Babka Pandoro zamknięta została w poręcznym kartoniku z uchwytem.
Tradycje marki BALOCCO sięgają 1927 roku, kiedy to Francesco Antonio Balocco otworzył w Fossano swoją pierwszą piekarnię, cukiernią i kawiarnię. Francesco uczył się zawodu od 11 roku życia a doświadczenie zdobywał u najznamienitszych w owym czasie piekarzy i cukierników w Piemoncie. Dynamiczny rozwój firmy został zatrzymany podczas II Wojny Światowej ale zaraz po jej zakończeniu Francesco wraz z synem Aldo otworzyli nie tylko piekarnię, sklep i kawiarnię ale w 1949 roku uruchomili fabrykę produkującą ciastka pakowane w puszki, które można było sprzedawać nie tylko w rodzinnej miejscowości ale także w odleglejszych zakątkach Włoch. Kolejnym flagowym produktem firmy stały się ciasta na zakwasie, często z dodatkiem migdałów. W latach 70-tych Aldo Balocco podjął spektakularną jak na owe czasy decyzję i zlecił przygotowanie i wyemitowanie w telewizji spotu reklamowego ciast Balocco. Reklama w której wystąpiły znane tancerki, bliźniaczki była przełomowym momentem w popularyzacji marki we Włoszech. Od tego momentu produkty Balocco były już znane i pożądane nie tylko w Piemoncie ale w całym kraju.
Obecnie już trzecie pokolenie rodziny Balocco kieruje firmą i dba o jej wizerunek oraz wysoką jakość włoskich ciast i ciasteczek produkowanych według tradycyjnych, strzeżonych przez rodzinę receptur.
Włoska babka z nadzieniem - Balocco Panettone Maxiciok
Babka Balocco Pannettone Maxiciok zamiast kandyzowanych owoców wypełniona jest kremem. Taka włoska babka będzie się doskonale prezentować na świątecznym stole i na pewno zadowoli gusta wielu smakoszy.
Balocco Panettone Maxiciok 800g zapakowana jest w eleganckie pudełko z uchwytem. Dzięki temu z powodzeniem może pełnić rolę świątecznego prezentu.
Termin przydatności : 30.04.2025
Wysoka jakość i delikatny smak sprawiają, że ciasto jest doskonałym deserem na każdą okazję. Połączenie starej receptury z nowoczesną technologią powoduje, że otrzymujemy produkt odmienny od wypieków zalewających polski rynek. Babka może być oryginalnym prezentem pod choinkę.
Każdy miłośnik włoskich smaków nie może nie skosztować panettone czyli smacznej babki włoskiej. Wysoka jakość wypieku i delikatny smak sprawiają, że każde podniebienie zostanie dopieszczone. Babka włoska pasuje na każdą okazję, jednak najczęściej jest ona poszukiwana na święta, gdzie w rodzinnej atmosferze zostanie zjedzona pozostawiając niesamowity smak w pamięci.
Babki zapakowane są w gustowne opakowania, dzięki czemu mogą okazać się niezwykłym, słodkim prezentem.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.