Sapori Cantuccini Almond Biscotti Toscani e mandorle Włoskie ciasteczka migdałowe 250g





Opis
Połączenie migdałów z delikatną nutą wanilii i cytrusów, to chrupiąca rozkosz, która pobudza zmysły. Jajka, świeże mleko, migdały, cukier i miód to sekrety przepisu, który jest zgodny z tradycją.
Sapori powstało w 1832 roku dzięki intuicji Virgilio Sapori, znanego toskańskiego aptekarza, który w swoim laboratorium znalazł idealne miejsce do stworzenia prawdziwego warsztatu smakowego. Dziś, podobnie jak wtedy, najlepsze surowce łączą się z toskańską pasją i sztuką cukierniczą w ciągłym poszukiwaniu doskonałości oraz umiejętności odnawiania i reinterpretacji tradycji.
Cantuccini Sapori e mandorle posiadają oznaczenie IGP – Chronionym Oznaczeniem Geograficznym. To jedne z najpopularniejszych włoskich ciastek na świecie. IGP gwarantuje produkcję ciasteczek wyłącznie na obszarze administracyjnym Toskanii.
Ciasteczka z migdałami idealne do kawy, są kruche i lekko słodkie z dużymi kawałkami migdałów. Ciastko najlepiej zanurzyć w filiżance kawy, aby stały się miękkie i delikatne.
Składniki: mąka pszenna, cukier, migdały 22%, żółtko jaja świeżego od kur z wolnego wybiegu 4,8%, pełne jaja świeże 4,8%, mleko pełne pasteryzowane 4,8%, masło, miód 0,5%, substancje spulchniające: difosforan disodowy, wodorowęglan sodu, sól, aromaty. Mogą zawierać soję i inne orzechy.Produkt najwyższej jakości.
Opakowanie 250g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.