Yerba Mate Campesino Clasica, Paragwaj - herbata YERBA MATE 0.5 kg
Opis
Yerba mate Campesino Classica Elaborada Con Palo to drobno zmielone liście z patyczkami w obecności dużej ilości pyłu ostrokrzewu paragwajskiego. Uprawy prowadzone są w zgodzie z naturą, wolne od środków chemicznych. Smak klasycznej yerba mate o mocnym charakterze. Jest to dobra yerba mate dla każdego mateisty, który ceni sobie bazowy smak w klasycznym wydaniu.
Smak i aromat:
Mocny smak z dymnym aromatem. Klasyczny smak yerba mate.
Jeśli poszukujesz smaku i działania klasycznej yerby - właśnie znalazłeś. Campesino Classica to paragwajska klasyka w najczystszym wydaniu. Produkowana tradycyjnie i w zgodzie z naturą. Rośliny wzrastają wolne od środków chemicznych, a uprawa jest prowadzona jak przed wiekami. A to oznacza cięższą i intensywniejszą pracę dla plantatorów, ale rezultatem takiego wysiłku jest pylasta mate najwyższej jakości. Drobno zmielone liście w obecności patyczków oddają w każdym zalaniu swoją moc. Campesino Classica to yerba o mocnym charakterze. Gorzka, dymna i mocna. Taka powinna być yerba mate.
Skład:
Drobno zmielone liście, patyczki i spora ilość pyłu (100% ostrokrzew paragwajski)
Smak i aromat:
Klasyczne, głębokie doznania. Pył nadaje jej mocnego, gorzkiego smaku, w którym przeważa dymny aromat.
Dodatkowe informacje:
Klasyczna yerba mate z Paragwaju. Polecana koneserom tradycyjnych doznań.
Yerba Mate jest tradycyjnym napojem w krajach Ameryki Południowej, głównie w Argentynie, Paragwaju i Brazylii, sporządzanym z wysuszonych i zmielonych liści i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego (Ilex paraguariensis). Mate pije się przez bombillę - specjalną rurkę z sitkiem na końcu. Najpowszechniejszym naczyniem do picia tej herbatki jest specjalnie przygotowany, wydrążony owoc tykwy. Napar yerba mate często mylony jest z herbatą, ale jest pozyskiwany z zupełnie innej rośliny, niż Camelia sinensis.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.