Kapary w occie winnym Delicias 100g słoik Hiszpania
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kapary w occie winnym to doskonały dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej. Mają dość ostry smak, który dodaje potrawom pikanterii i wyrazistości. Marynowane kapary sprawdzą się do dań włoskich i polskich.
Delicias to hiszpańska marka wysokiej jakości kaparów, papryczek i pieprzu.
Charakterystyczną rośliną krajów basenu morza Śródziemnego są krzewy kaparowe, które były znane i cenione już przez starożytnych greków. Jadalną częścią tej rośliny są zarówno pąki kwiatowe - kapary jak i owoce.
Kapary mają właściwości antyreumatyczne, poprawiają funkcjonowanie wątroby i ograniczają wzdęcia. Ze względu na swój ostry, lekko cierpki, odświeżający i pikantny smak dodawane są do dań mięsnych, rybnych, pizzy i różnych sosów.
Kapary są niskokaloryczne i bogate w witaminy i minerały. Zawierają między innymi cynarynę, która obniża cholesterol i oczyszcza organizm. Warzywa te wspomagają także odchudzanie i przyspieszają metabolizm.
Składniki: kapary, ocet winny, woda, sól.
Kapary w occie winnym La Rosa sprawdzą się jako dodatek do:
- Sosów pomidorowych
- Sałatek warzywnych, mięsnych i rybnych
- Polskich śledzi
- Dekoracji
- Pizzy, makaronów i innych dań włoskich
Wyprodukowano w Hiszpani
słoik 100g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.